maanantai 6. elokuuta 2012

Tilataiteellinen olotila: Dialogi 1

Saateteksti: Jooh elikkäs uusi pidempi projekti, toivottavasti. Nämä alkaa aina samalla tavalla. Juonta on luultavasti luvassa siinä vaiheessa, kun pääsen johonkin puolivälin tienoille. "Tilataiteellinen olotila" on työnimi, joten jos tätä blogia joku aktiivisemminkin seuraa, älkää kiintykö siihen liikaa. Tosin niinpä oli työnimi PLP:kin...

--

Hän istui suihkun alla poseeraten taiteellisesti.
    - Ihmiset eivät enää lue. Ne katsovat elokuvia, ne kuuntelevat musiikkia, ne eivät lue runoja eivätkä ne lue kirjoja. Ne haluavat, että kokemus pakkosyötetään niille ilman, että niillä on kontrollia lopettaa se, mikäli eivät siitä pidä. Kukaan ei halua ottaa vastuuta. Ne vierittävät vastuun nautinnostaan koneille. Vastuuttomuuden sukupolvi.
- Otatkohan tämän nyt liian raskaasti.
- Enkä ota. Ihmiset ovat aina viihtyneet sitä paremmin, mitä vähemmän niiden on tarvinnut omista asioistaan päättää. Kaikki nautinto on parempaa, jos joku muu kontrolloi sen annostelua. Kun joku hölmö keksii, että haluaa itse aina tehdä kaiken, hän nopeasti kyllästyy, eikä enää saa nautintoa mistään, mutta toiselle kontrollin antaminen ei enää tunnu oikealta vaihtoehdolta. Vastavuoroisuus kuolee. Kenelläkään ei ole kivaa.
- Äsken vielä olit kontrollin pois antamista vastaan.
- Äh. Nämä on hankalia asioita.
    Hän vaihtoi asentoa ja arveli, että mikäli joku voyeuristi olisi asentanut piilokameran Hänen kylpyhuoneeseensa vakoillakseen tätä alastomuutta, kyseinen voyeuristi olisi melko pian lakannut katselemasta. Vainoharhaisena Hän muutti asentonsa synkän pohdiskelevaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Go on... I dare you.